Advanced Marketing Consulting and Management.


scroll down

over

Marketing Executive voor KMO’s.

Niet elk bedrijf heeft haar eigen marketingverantwoordelijke ‘inhouse’, laat staan een aparte marketingafdeling. Bijgevolg wordt ‘marketing’ dikwijls ‘on top of the job’ gedaan en ontbreekt er een kader waarbinnen men werkt. Dit is geen ideale situatie: men focust zich niet op de ‘core business’ en marketingacties worden ‘ad hoc’ uitgevoerd zonder een strategisch kader. Amcam wil hier een oplossing brengen door zich als Externe Marketing Executive beschikbaar te stellen voor KMO’s waarmee we op het vlak van marketing strategisch en operationeel meedenken, adviseren en uitvoeren. Op deze manier kan elke KMO de marketing flow van A tot Z beheren zoals het hoort.


scroll up

aanpak

Eerst bekijken we strategisch de marketingaanpak. Vervolgens maken we een operationeel uitvoerbaar plan en zetten we een dashboard uit per communicatiemiddel om elke actie nauwgezet te kunnen meten en bijsturen. AMCAM heeft hiervoor een specifieke aanpak ontwikkeld op basis van een jarenlange expertise in Marketing Management bij een aantal toonaangevende bedrijven zoals Matexi, Hain Celestial, Vlerick en Beiersdorf.


We beginnen met een grondige analyse.

De aanpak begint met een workshop waarbij de belangrijkste marketingvraagstukken in kaart worden gebracht. Bedoeling is hier om te achterhalen welke unieke positionering het bedrijf in de markt kan neerzetten en het ontwikkelen van een lange termijn marketingcommunicatieplan te ontwerpen. 

Bepalen van een correcte strategie.

In deze fase bekijken we de implementatie en ROI van het bestaande marketing plan. We brengen volgende KPI’s in kaart: kost per lead, kost per conversie en kost per klant.  We meten, monitoren, rapporteren en sturen bij waar nodig met gerichte acties naar de toekomst toe. Op manier ontwikkelen we een operationeel plan dat de basis vormt voor de dagelijkse uitvoering van het marketing team.

Implementatie

In deze implementatiefase voorzien we een soort onderhoudscontract/ opvolging om op wekelijkse basis alle geplande acties uit te voeren, op te volgen en bij te sturen in functie van de resultaten.

scroll up

testimonial

Hoe mijn samenwerking met Amcam mijn bedrijf terug op de kaart plaatste.”

Met haar resultaatgerichte, hands-on aanpak slaagt zij erin om concepten en ideeën om te zetten in concrete, doelgerichte acties, met meetbare KPI’s. Katrien heeft o.m. belangrijke bijdragen geleverd aan de vernieuwde merkidentiteit van Matexi, de vernieuwde website, de deelname aan beurzen, de Matexi-Kijkdagen en de talrijke Matexi-media campagnes.

Gaëtan Hannecart - CEO Matexi


scroll up

waarom werken met amcam?

  • Onmiddellijk inzetbaar
    & direct resultaat

    Door de jarenlange ervaring in alle facetten van marketing kan AMCAM onmiddellijk operationeel worden ingezet met direct, hands-on resultaat. Wij zijn dan ook geen ‘consultants’ maar ‘excecutives’.

contact

Kennis maken?

Heeft u interesse in onze aanpak?
Neem vrijblijvend contact met ons op.
Wij maken graag tijd voor u !

Amcam

Rooberg 15, 9860 Landskouter
T +32 476 49 62 16
katrien@amcam.be